Kapı Tipi Metal Dedektörü Hamileler için Zararlı Mıdır?

Alışveriş merkezleri, metro, vapur istasyonları, hastaneler, restoranlar, eğlence mekanları, iş yerleri… Bunlar kapı tipi metal dedektörlerinin yalnızca bazı kullanım alanları. Bina girişlerinde, tehlikeli metal objeleri belirleyerek çeşitli sinyaller gönderen metal kapı dedektörleri, manyetik alan sistemi ile çalışmaktadır. Ancak pek çok kişide ise bu manyetik alan ve radyasyondan dolayı kapı dedektörlerinin, insan sağlığına özellikle de kalp pili taşıyanlara, çocuklara ya da hamilelere zararının olup olmadığı hakkında soru işaretleri mevcut.

Temel amacı metali bulmak olan geçit tipi metal dedektörü, düşük frekanslı elektromanyetik alan kullanarak çalışır. Evet, bu manyetik alan pek çok kişide çekince yaratsa da kapı tipi metal dedektörlerinden yayılan elektromanyetik radyasyon oranı günlük maruz kaldığımız radyasyon miktarından daha azdır. Cihazlardamanyetik alan genliği 0.066 ve 0.007 Gauss arası bir değerdedir. Bu değer, kalp pilleri için zararlı eşik değeri olarak kabul edilen 25 Gauss değerinin çok altındadır.  Düşünsenize, aksi takdirde iş gereği sürekli uçakla seyahat edenler ya da güvenlik görevlileri için bu durum epey problem yaratırdı. Aynı şekilde, hamileler için de, çok uzun süre maruz kalmadıkları sürece, kapı dedektörlerinin bir zararının olmadığı kanıtlanmış durumdadır.

Burada unutulmaması gereken bir diğer konu da kapı tipi metal dedektörleri ile x-ray kapılarının birbirine kolaylıkla karıştırılabileceği noktası. X-Ray cihazları; radyasyon yayarak çalışma prensibine sahip cihazlardır. Bu yüzden x-ray cihazlardan insanların geçişi yasaklanmış olup, insanların üst aramaları sadece el dedektörleri ve kapı dedektörleri aracılığıyla yapılmaktadır.

Kapı dedektörlerinin herhangi bir zararı olmasa da yine de kapı dedektörü üretimi ve üretim mercinin güvenirliliği çok önemli bir noktadır. Gerekli kurumlardan sertifikaları ve normları sağlamış bir kapı dedektörünün, tercih sebebi olması sizin için bir avantajdır.

40 yıldır Elektral A.Ş. olarak üretimini yaptığımız ThruScan kapı tipi metal dedektörleri, TUBITAK’tan ’İnsan sağlığına zararı yoktur’’ belgesine sahiptir. Ayrıca Elektral pek çok muayene raporu ile güvenlik alanında deneyimini ve kalitesini kanıtlamıştır.

Hem ekonomik hem yüksek kaliteli bir kapı dedektörü arıyorsanız, %100 yerli üretim ThruScan Kapı Tipi Metal Dedektörleri aradığınızı fazlasıyla verecek kapasitededir. Ayrıntılı bilgi edinmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Otomat El kitabı

E-kitabı edinebilmek için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz. E-kitap belirtmiş olduğunuz mail adresinize otomatik gönderilecektir.

Dosyalara erişmek için lütfen formu doldurunuz.

Ekibimiz en kısa süre içerisinde sizinle iletişime geçecek