Hastanelerde Güvenlik için Dedektörler

hastane şiddet önlem

Sağlıkta şiddetin önlenmesi ve hastanelerde daha yüksek güvenlik sağlanması amacıyla, hastane girişlerine Güvenlik Kapı Dedektörleri ELEKTRAL A.Ş tarafından takıldı.

Sağlıkta şiddete karşı hastanelere metal kapı dedektörü

Hastanelere kurulan metal dedektörleri tamamen yerli olarak Elektral AŞ tarafından üretiliyor.

Elektral Türkiye’nin metal dedektörler konusundaki yurt dışı bağımlılığını sonlandırdı. 1995 yılından bu yana ürettiği dedektörlerle dünyanın en büyük 3 üreticisinden biri haline geldi.

Türkiye’de yüksek güvenlik gerektiren askeri ve sivil tesislerde kullanılan yerli metal dedektörler, dünyada 50 binden fazla bölgede kullanılıyor. Metal dedektörler, yurt dışında Almanya, Polonya, Mısır’daki cezaevlerinde ve çok sayıda havalimanında kullanılıyor.

DEDEKTÖR YAKALAYACAK, TURNİKE AÇILMAYACAK VE GÜVENLİK ÜST SEVİYEDE TUTULACAK

Hastanelere kurulan metal kapı dedektörleri, ziyaretçinin belli seviyenin üzerinde metal yoğunluğu bulundurması durumunda alarm üretiyor. Ardından turnikeye “açma” komutu gönderiyor. Ziyaretçi üzerindeki metalleri göstermeden ya da bırakmadan dedektörden geçemiyor. Dedektöre bağlı olarak turnike açılmadığı için de hastaneye giriş yapamıyor.

Dedektörden geçerken alarm oluşmadığında ise turnike otomatik olarak açılıyor ve hastaneye giriş mümkün oluyor.

Sistemin bu işleyişi sayesinde ziyaretçilerle güvenlik görevlilerinin temasının azaltmak önemli. Ayrıca güvenlik önlemlerinde insan faktöründen kaynaklanan olumsuzlukların önlenmesini sağlamak istiyorlar.

3-4 GÜNDE KURULUMLAR TAMAMLANDI

Elektral A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Erdem Dinçsoy: ”Koronavirüs salgını sürecinde ortaya çıkan ihtiyaçları dikkate alarak halk sağlığı için maskematik ürettik.” açıklamasını yaptı.

Bu kez sağlıkçılar, doktorlar ve halkın güvenliği için yeni bir sorumluluk üstlendiklerini dile getiren Dinçsoy, şunları kaydetti: “Sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik düzenleme doğrultusunda, Sağlık Bakanlığı ile anlaşmalı yürüttüğümüz projede, İzmir’deki kamu hastanelerine kapı tipi metal dedektörlerimizin kurulumunu tamamladık. Bu alanda dünyanın en büyük 3 firması arasında olmamız ve İzmir’de yerli üretim yapıyor olmamız nedeniyle, 3-4 gün içinde kurulumları gerçekleştirdik.  İzmir’deki tüm kamu hastanelerin güvenliğini sağladığımız için gururluyuz. Ayda yaklaşık 500 adetlik üretim kapasitesiyle kısa sürede Türkiye’deki sağlık tesislerinin ihtiyaçlarını karşılayabiliriz. Dünyada çip krizi yaşandığını biliyorsunuz. Elektral ailesi olarak stokumuz, bilgi birikimimiz, ham maddemiz, makine parkurumuz ve personelimizle hizmet etmeye hazırız.”

ELEKTRAL HALKIN SOSYAL GÜVENLİĞİ İÇİN HER ZAMAN YANINIZDA

Önce hastanelerde bebek ölümlerine karşı hava iyonizatörleri ve negatif iyon jeneratörleri üretti Elektral. Daha sonra pandemi ile maske dağıtımına inovatif bir çözümle maskematikler üretmişti. Şimdi de hastane güvenliği için kapı dedektörlerini yerleştiren ELEKTRAL A.Ş. çözümleri ile fark yaratıyor.

Otomat El kitabı

E-kitabı edinebilmek için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz. E-kitap belirtmiş olduğunuz mail adresinize otomatik gönderilecektir.

Dosyalara erişmek için lütfen formu doldurunuz.

Ekibimiz en kısa süre içerisinde sizinle iletişime geçecek